Vandaag zijn we, met de goede contacten van Ben Thijssen, op uitnodiging van Xander Bogaerts bij de wedstrijd Red Sox – Blue Jays in de SkyDome (Rogers Centre) in Toronto geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het hele team natuurlijk een super gave ervaring. Nadat we 3 dagen tegen de teams van de Ontario Blue Jays hadden gespeeld (6-1, 8-1, 9-2) was het heel cool om daarna de echte Blue Jays aan het werk te zien. Het team waar we deze week tegen oefenden (http://www.objbaseball.com/about-us/) is het regio team van Ontario, en speelt in de jeugd Canadian Premier Leagues. Het kan dus goed vergeleken worden met het systeem in Nederland waar de academies tegen elkaar spelen. Elk jaar wordt een grote selectie gemaakt, en door het seizoen vallen er steeds groepen af, zodat ze aan het einde van het jaar een topteam hebben waarmee ze toeren door Amerika om grote toernooien te spelen. Hun opleiding loopt al 20 jaar en mag zich behoorlijk succesvol noemen, 108 spelers uit hun opleiding zijn gedraft in de MLB. Meedoen in het programma gaat dan ook niet zomaar, die jongens schijnen 12.000 Candian Dollar af te tikken per jaar.

 

Voor ons als Nederlands team waren het in ieder geval zeer prettige dagen waar we gastvrij ontvangen werden en met heerlijk weer een paar prima oefenwedstrijden hebben kunnen spelen. Na een mooie avond in Toronto staat ons morgen weer een lange dag reizen te wachten. Op naar Thunder Bay, op naar het WK!