About us

team project FASTBALL

Screen Shot 2014-09-10 at 15.33.07 (2)

 

 

Veeger

Prof. dr. Dirkjan E. J. Veeger is hoogleraar Biomechanica en Sport Engineering bij de Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hij werkt ook als professor aan het departement Biomedical Engineering van de TU Delft, waar hij verantwoordelijk is voor het onderzoek in de mechanica van het bewegingsapparaat, met name op het gebied van de schouder. Dirkjan is project coördinator van project FASTBALL en is inhoudelijk betrokken bij het ontwikkelen van een nieuw schoudermodel en het onderzoek naar de mechanica van het werpen.

 

Peter Beek.

Prof. dr. Peter J. Beek is hoogleraar Coördynatiedynamica bij de Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is tevens decaan van deze Faculteit. Voor project FASTBALL is Peter betrokken bij het onderzoek naar de effecten van verschillende manier van leren in het honkbal.

 

 

van der Helm

Prof. dr. Frans C. T. van der Helm is professor in Biomechatronics en Bio-robotics aan de TU Delft en hij is ook adjunct-professor aan de Universiteit van Twente, Universiteit van Leiden, Northwestern University (Chicago) en Case Western Reserve University (Cleveland, USA). Voor project FASTBALL is Frans betrokken bij het onderzoek en ontwikkelen van het schoudermodel voor pitchers.

 

 

Nijhoff

Martijn Nijhoff is talentcoach van de KNBSB. Vanuit deze functie is hij eindverantwoordelijk voor alle honkbal academies in Nederland, zodoende is Martijn ook de manager van het Nederlands AAA en AA team. Binnen project FASTBALL is Martijn de schakel tussen de KNBSB en de kennisinstellingen.

 

Hoozemans

dr. Marco J.M. Hoozemans werkt als assistent professor bij de Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is van daaruit betrokken bij het onderzoek in beroepsmatige ergonomie en de etiologie en pathofysiologie van lage rugpijn en aandoeningen aan bovenste ledematen. Marco is als dagelijks begeleider betrokken bij alle het wetenschappelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd voor project FASTBALL.

 

Gasparutto

dr. Xavier Gasparutto (Fr) werkt als post-doc aan de TU Delft en voert binnen project FASTBALL het onderzoek naar de biomechanca van het werpen en het ontwikkelen van het schoudermodel uit.

 

Erik van der Graaff MSc. is afgestudeerd als Bewegingswetenschapper bij de Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Erik werkt als promovendus voor project FASTBALL, hij is betrokken bij het onderzoek naar de mechanica van het werpen en zal zich richten op het onderzoek naar de effecten van verschillende manier van leren in het honkbal.

 

Dis

Femke van Dis BSc. is als onderzoeker betrokken bij project FASTBALL. Naast haar werk voor het project studeert Femke deeltijdmaster Musculoskeletale Revalidatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Femke werkt ook als fysiotherapeut bij de onderzoekspartner Manual Fysion.

 

venner

Paul Venner is als Strength & Conditioning Coach van het NOC*NSF betrokken bij het honkbal in Nederland. Vanuit zijn Master opleiding Strength & Conditioning helpt Paul voor project FASTBALL mee aan het onderzoek  naar de effecten van verschillende manier van leren in het honkbal.